Μενού
Καλάθι

Σχετικά με εμάς

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Καλώς ορίσατε στον μαγικό κόσμο του Storyland: ενός πολύχρωμου ιδιαίτερου βιβλιοπωλείου που έχει στην καρδιά του τα παιδιά κι όσους τα νοιάζονται και θέλουν να τα βλέπουν να ανθίζουν!Είμαι η Χρυσούλα Καρολίδου. «Η κυρία Χρυσούλα των βιβλίων» ή «η κυρία Χρυσούλα που τα ξέρει όλα!» όπως με αποκαλούν κάποιοι μικροί μου φίλοι. Δεν τα ξέρω όλα, φυσικά! Απλώς υπεραγαπώ τα παιδιά, τις ιστορίες, τη ζωγραφική, τα βιβλία και βοηθώ κάθε παιδί να επιλέγει τα καλύτερα, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του.

Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μας, το Storyland, έχει το φυσικό κατάστημά του στο Καλαμπάκι της Δράμας, όπου από το 2011 γράφει τη δική του συναρπαστική ιστορία φιλαναγνωσίας, σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Με αδιάκοπο ενδιαφέρον και δουλειά, έχουμε δημιουργήσει ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς με τα παιδιά της περιοχής και τους γονείς τους. 

Και συνεχίζουμε… ανοίγοντας τα χέρια μας και τα κλαδιά της πιο χαρούμενης γνώσης, σε ολόκληρη την Ελλάδα.


ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Μέσα από την καθημερινή μας επαφή με τα παιδιά ζούμε πραγματικά ένα όνειρο, καθώς τα βλέπουμε να εξελίσσονται και να εκτιμούν ολοένα περισσότερο το καλό βιβλίο: κάτι που εγώ προσωπικά και όλοι οι άνθρωποι του Storyland... δεν το αφήνουμε στην τύχη!

  •  Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε οργανώσει πάνω από 90 βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις.
  • Έχουμε φιλοξενήσει συγγραφείς από όλη την Ελλάδα. 
  •  Έχουμε πάρει μέρος σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. 
  • Έχουμε πραγματοποιήσει διαγωνισμούς ζωγραφικής, με αφορμή και στόχο τα βιβλία. 
  • Στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους της περιοχής μας, αναλαμβάνοντας κοινές δράσεις
  • Έχουμε το δικό μας κανάλι στο YouTube
  • Για ένα διάστημα μάλιστα, λειτουργούσε και δανειστική βιβλιοθήκη στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

 Ακόμα και στη διάρκεια της καραντίνας, δεν μείναμε άπρακτοι: οργανώσαμε ένα Challenge για τα παιδιά μέσω Internet, όπου τους δίναμε κάθε φορά μια αισιόδοξη λέξη (π.χ. χαμόγελο , ήλιος) και τους ζητούσαμε να γράψουν τη δική τους ιστορία. Αυτό το κάναμε 14 φορές με 14 λέξεις... και λάβαμε εκατοντάδες ιστορίες, τις οποίες δημοσιεύσαμε στο Facebook, προσφέροντας και δώρα για τις πιο δημοφιλείς.

Για το μέλλον, σχεδιάζουμε ακόμα περισσότερα!

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Πριν ανοίξω το βιβλιοπωλείο, ήμουν επί 11 χρόνια αναπληρώτρια καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ. Η εμπειρία αυτή δυνάμωσε την έμφυτη ανάγκη μου να είμαι με παιδιά – και μάλιστα, με έκανε να σκύψω πιο ενεργά στις πιο μικρές, πιο τρυφερές τους ηλικίες: τότε που αρχίζουν όλα… Τότε που τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο. Που ξεκινούν να διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους. Που χρειάζονται όσο ποτέ αγάπη, σεβασμό, αξίες και ενδιαφέροντα, τα οποία θα κουβαλούν για πάντα σαν εφόδια.

Ονειρεύτηκα, λοιπόν, να κάνω όσο περισσότερα παιδιά μπορώ να χαμογελούν. Να τα βοηθήσω να κρατήσουν ανοιχτά τα μάτια τους και το μυαλό τους. Να τους χαρίσω έμπνευση μέσα από καλά βιβλία και δράσεις ενδιαφέρουσες. Να τα προσκαλέσω, να φτιάξουμε μαζί έναν κόσμο ωραιότερο, παραμυθένιο...

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Έτσι, αποφάσισα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, ιδρύοντας το Storyland. Άλλωστε έχει ειπωθεί πως η ζωή είναι μια παράσταση που τη δίνουμε μόνο μια φορά, και μάλιστα δίχως πρόβα. Θυμάμαι, ήταν αρχές καλοκαιριού του 2011 κι ήμασταν σε μία παραλία με φίλους και το συζητούσαμε... Πήρα γνώμες για το όνομα του καταστήματος από τα παιδιά μας, που τότε ήταν μικρά – και μέσα σε περίπου 20 μέρες  είχαμε στήσει βιβλιοπωλείο! Θυμάμαι ακόμα πως, στην αρχή, όταν τοποθετήσαμε στα ράφια τα βιβλία, μου είχαν φανεί λιγότερα από αυτά που είχα στις βιβλιοθήκες του σπιτιού μας...

Σιγά σιγά βέβαια, όλα πήραν το δρόμο τους. Μεγάλωσαν, ομόρφυναν, εμπλούτισαν τις εμπειρίες, τα συναισθήματα, τις γνώσεις μας. Σ’ αυτό το ταξίδι, που συνεχίζεται σήμερα με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή και αισιοδοξία, είχα συνοδοιπόρους αξιόλογους ανθρώπους, στους οποίους χρωστώ πολλά «ευχαριστώ». Εκτός από την οικογένειά μου, την αδελφή μου που έχει αναλάβει ρόλο ενεργό στην παρουσία μας από την πρώτη μέρα, τους φίλους, τους συγγενείς και γείτονες, είχα την τύχη να γνωρίσω τόσους και τόσους νέους ανθρώπους μέσα από το Storyland… πολλοί εκ των οποίων έχουν πια γίνει οι καλύτεροί μας φίλοι! 

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ 

Και τώρα; Όταν τα όνειρα εκπληρώνονται, τι τους συμβαίνει;

Νομίζω ότι ζουν και αναπνέουν μαζί μας, πάντοτε.

Σίγουρα, το δικό μου όνειρο χαμογελά και μεγαλώνει. Ζω κάθε μέρα μες στο ροζ μου συννεφάκι, σε παραμυθένιους κόσμους, ανάμεσα σε βιβλία, χρώματα, παιδιά… Όμως αυτό με κάνει απλώς να θέλω κι άλλο!

Τώρα, στο Storyland ο στόχος μας είναι διπλός:

Θα θέλαμε να μεγαλώσουμε το φυσικό κατάστημά μας, ώστε να οργανώνουμε ακόμα περισσότερες, ακόμα πιο ποιοτικές εκδηλώσεις.

Και επίσης, να μεγαλώσουμε τη μαγική παρέα μας με νέους φίλους από όλη την Ελλάδα, με τους οποίους θα μοιραζόμαστε τα νέα μας, τις ιδέες μας… και βέβαια, τα καλύτερα βιβλία για τα παιδιά μας!

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας – και συνεχίζουμε μαζί!

Storyland

Χρυσούλα Καρολίδου