Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβριου , όλα έχουν μπει σε μία  σειρά, ή σχεδόν όλα και ήρθε η ώρα να απολαύσετε ένα βιβλίο με μια ζεστή κούπα καφέ στο χέρι.

Σίγουρα σας έτυχε να κρατήσετε στα χεριά σας το ‘’λάθος’’ βιβλίο για την συγκεκριμένη στιγμή, με αποτέλεσμα να σας αποθαρρύνει για την περαιτέρω ανάγνωση βιβλίων.

Για να αποφύγουμε λοιπόν παρόμοιες καταστάσεις  η Χρυσούλα από το storyland, είναι εδώ για να μας βοηθήσει να επιλέξουμε το κατάλληλο βιβλίο .

Αν θέλαμε να προσδιορίσουμε τι εννοούμε μ ε τον όρο  ‘’Το κατάλληλο’’ ,θα λέγαμε πως είναι αυτό  που θα  μας χαρίσει τα μέγιστα οφέλη της ανάγνωσης.

·         Αρχικά , σκεφτείτε τι είδος βιβλίου θα θέλατε να διαβάσετε. Κάτι που θα σας κάνει να γελάσετε, μία περιπέτεια, ένα βιβλίο που θα σας βάλει σε σκέψεις, ένα βιβλίο για ρομαντικές ψυχές ή ένα βιβλίο που θα σας κάνει να φοβάστε και τον ίσκιο σας.

·         Πάτε από την πεπατημένη .Διαβάστε βιβλία που έγραψε ο αγαπημένος σας συγγραφέας. Αναζητήστε τίτλους από την λίστα των βιβλίων τους. Έτσι θα έχετε μια σιγουριά .Αν έχτε απολαύσει τα 2 προηγούμενα που έχει γράψει γιατί όχι και τα επόμενα;

·         Φτιάξτε την δική σας λίστα ανάγνωσης .Κρατήστε κάθε φορά τον τίτλο του βιβλίου που σας κέντρισε το ενδιαφέρον και θα θέλατε κάποια στιγμή να το διαβάσετε. Μαζέψτε , 10 τίτλους , έτσι θα είναι ευκολότερο όταν κάποια στιγμή , θέλετε να διαβάσετε κάτι, να επιλέξετε μέσα από την συγκεκριμένη λίστα.

·         Περιηγηθείτε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς  και της καρδιά σας. Μια βόλτα αναμεσά στα ράφια με τα βιβλία θα σας ξυπνήσει σίγουρα αισθήσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων έχουν ανεπτυγμένη εν συναίσθηση, να είστε σίγουροι πως  θα σας ανοίξουν δρόμο για την κατάλληλη επιλογή.

Καλά αναγνωστικά, φθινοπωρινά, ταξίδια, λοιπόν!!!