To ''ΌΤΑΝ Μ'ΑΓΑΠΑΣ'' , έπεσε τυχαία στην αντίληψή μου .Δεν ξέρω αν μου κέντρισε το ενδιαφέρον η υπέροχη εικονογράφηση, ή αν ήμουν επηρεασμένη από μια ολιγοήμερη διαμονή, στην Κυψέλη , όπου πραγματικά γνώρισα την ανιδιοτελή αγάπη ανθρώπων και ζώων , σε όλο της το μεγαλείο.

Το θέμα τώρα ήταν, πως το κείμενο ήταν στα ισπανικά και εγώ δεν ήξερα ισπανικά.

Είχα τέτοια ανυπομονησία, να δω το κείμενο, που έστειλα κατευθείαν μνμ σε μία φίλη-ξαδέρφη να μου μεταφράσει ένα μικρό απόσπασμα , για να έχω μία καλύτερη εικόνα για το βιβλίο. Μου το μεταφράζει στο λεπτό και κατευθείαν το λάτρεψα, πραγματικά.

Εκείνο το διάστημα , ο φίλος Ζαχαρίας Ζούπας (ναι κάποιοι συνεργάτες, είναι πλέον φίλοι), μου ανακοινώνει πως θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και θα δημιουργήσει ένα εκδοτικό, με προσεγμένα παιδικά βιβλία .

Του στέλνω τον τίτλο του βιβλίου να το αναζητήσει.

Φανταστείτε, λοιπόν την χαρά μου, όταν παρέλαβα το ξεχωριστό αυτό βιβλίο,  με την υπέροχη εικονογράφηση και το συγκινητικό κείμενο, στα ελληνικά.

Ανοίγω λοιπόν να το διαβάσω και βλέπω στις πρώτες σελίδες , όχι μόνο ευχαριστίες και αναφορά στο όνομα μου , αλλά και στα στο χωριό μου !!!Δεν σας κρύβω πως χάρηκα και συγκινήθηκα ταυτόχρονα. Σκέφτηκα πως τελικά αποτελεί μεγάλη υπόθεση να λες δημόσια  ευχαριστώ σε ανθρώπους που είναι κοντά σου με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο .

Αυτό το διάστημα, λοιπόν, μαγικά πράγματα συμβαίνουν με αφορμή την κυκλοφορία και το ‘μοίρασμα’ του βιβλίου με τα παιδιά, όπως άλλωστε , μαγικά πράγματα συμβαίνουν και 'Οταν (Μ') ΑΓΑΠΑΣ ....